top of page
  • Foto van schrijverMirthe Biemans

Woonvisie Parkstad Limburg

Bijgewerkt op: 8 jan.

Een woonvisie voor stadsregio Parkstad Limburg, de 7 gemeenten in Zuid-Oost Limburg die samen het inwonersaantal van een grote stad hebben, is niet zomaar een opdracht. Een woonvisie in een regio die grote verschillen kent, waar woningnood en voorspelde krimp tegelijk is, waar leefbaarheid en kansen aan de ene kant in schril contrast staan met de andere kant, is zacht gezegd uitdagend. Dit is een plek waar regionale samenwerking veel gebracht heeft. Met unieke uitdagingen in Nederland, met een grote wil tot innoveren en het samen te doen.


Nog voordat we hier aan de woonvisie begonnen spraken we alle belanghebbenden. Natuurlijk die in het woondomein, maar ook zorg, veiligheid, duurzaamheid, economie en ruimte. En vanzelfsprekend spraken we veel bewoners. Want een woonvisie staat niet geïsoleerd. Het heeft invloed op veel meer terreinen in de samenleving en het leven van mensen.


Door een paar maanden uit te trekken om alle beelden, uitdagingen en kansen op te halen hebben we een synopsis kunnen maken met de kwesties die in de woonvisie zeker aan bod moeten komen. Een fundament voor een woonvisie die kan beantwoorden aan de vragen die er leven.


Lees het nieuwsbericht over de synopsis en de synopsis zelf hier.


Jeroen Frissen en Mirthe Biemans.
bottom of page